Tıbbi Tanıtım Ve Pazarlama

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programımız, 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında açılan I.Öğretim ve 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında açılan II.Öğretim programları ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Programın Amacı

Programımızın temel amacı, ilaç ve medikal sektörlerinde istihdam edilmek üzere, sektörün beklenti ve ihtiyaçları dahilinde öncelikli olarak tercih edilen ve istihdam edilen insan kaynağını yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Programda Okutulacak Dersler ve Yaptırılacak Uygulamalar

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı müfredatı sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak oluşturulmuş ve sürekli güncellenmektedir. Öğrenciler teorik derslerle öğrendiklerini meslek stajları ile pekiştirmektedirler. Ayrıca uygulamalı dersler ile sektöre hazır hale getirilmektedirler.

Gereken Nitelikler

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı’na mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarının;

·    Tıbbi Sekreterlik

·    Tıp Sekreterliği

·    Ebelik

·    Ebelik-Hemşirelik

·    Sağlık Memurluğu

·    Hemşirelik

·    Laborant

·    Laboratuvar

·    Laboratuvar Teknisyenliği

·    Acil Tıp Teknisyenliği

·    İlkyardım ve Acil Bakım Teknisyenliği

·    Veteriner - Laboratuvar

·    Büro Yönetimi Ve Sekreterlik

bölümlerinden sınavsız geçiş ile öğrenci alınması uygun görülmektedir. Ayrıca boş kalan kontenjanlara YGS-6 puanı ile öğrenciler yerleştirilmektedir

Mezunları Kazandıkları Diploma ve Unvan

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı mezunlarına "Ön Lisans Diploması ve "Tıbbi Tanıtım Temsilcisi" unvanı verilir.

Mezunların Çalışma Alanları

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı mezunları; mesleki yaşamlarında, ulusal ve uluslar arası ilaç firmalarında, medikal firmalarda ve ecza depolarında tıbbi satış temsilcisi unvanlarıyla istihdam edilebilme imkanına sahiptirler. Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, istihdam fırsatı ve mesleki kariyerlerinde kariyer hedefleri doğrultusunda başarıya ulaşabilmek konusunda oldukça avantajlıdırlar. Bunun en önemli sebebi; sağlık sektörünün geniş bir sektör olmasına rağmen, pazarlama ve tıbbi bilginin bir arada verilerek öğrenci yetiştirilen başka bir programın olmayışıdır.

Söz konusu programda öğrenim görecek öğrencilerin staj, uygulama imkânları:

Programımız öğrencileri ilaç firmaları, medikal firmalar, ecza depoları ve eczanelerde staj ve uygulama yapma imkanına sahiptirler. Eğitim-Öğretim müfredatında öğrencilerin yapmak zorunda olduğu 60 iş günü meslek stajı bulunmaktadır. Öğrenciler ayrıca uygulamalı derslerle teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürerek sektöre bilinçli ve hazırlıklı olarak yetişecektir.

Dikey Geçişler

Programı tamamlayarak mezun olan öğrenciler, ÖSYM'nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda, tercih ettikleri programlarına uygun bir lisans programına kayıt hakkı kazanmaktadırlar. Bu programlarda uygulanan intibak ve dört yarıyıllık Lisans tamamlama eğitiminden sonra, lisans diploması almaya hak kazanırlar.

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:

·    Halkla İlişkiler

·    Halkla İlişkiler ve Tanıtım