TIBBİ TANITIM VE PAZARLAMA

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programımız, 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında açılan I.Öğretim programı ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 
Programın Amacı
         Programımızın temel amacı, ilaç ve medikal sektörlerinde istihdam edilmek üzere, sektörün beklenti ve ihtiyaçları dahilinde öncelikli olarak tercih edilen ve istihdam edilen insan kaynağını yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.
Programda Okutulacak Dersler ve Yaptırılacak Uygulamalar
     Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı müfredatı sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak oluşturulmuş ve sürekli güncellenmektedir. Öğrenciler teorik derslerle öğrendiklerini meslek stajları ile pekiştirmektedirler. Ayrıca uygulamalı dersler ile sektöre hazır hale getirilmektedirler.
Gereken Nitelikler
      Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı’na TYT puanına göre öğrenci yerleştirilmektedir
 Mezunları Kazandıkları Diploma ve Unvan
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı mezunlarına "Ön Lisans Diploması ve "Tıbbi Tanıtım Temsilcisi" unvanı verilir.

Mezunların Çalışma Alanları
         Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı mezunları; mesleki yaşamlarında, ulusal ve uluslar arası ilaç firmalarında, medikal firmalarda ve ecza depolarında tıbbi satış temsilcisi unvanlarıyla istihdam edilebilme imkanına sahiptirler. Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, istihdam fırsatı ve mesleki kariyerlerinde kariyer hedefleri doğrultusunda başarıya ulaşabilmek konusunda oldukça avantajlıdırlar. Bunun en önemli sebebi; sağlık sektörünün geniş bir sektör olmasına rağmen, pazarlama ve tıbbi bilginin bir arada verilerek öğrenci yetiştirilen başka bir programın olmayışıdır.

    Söz konusu programda öğrenim görecek öğrencilerin staj, uygulama imkânları:
         Programımız öğrencileri ilaç firmaları, medikal firmalar, ecza depoları ve eczanelerde staj ve uygulama yapma imkanına sahiptirler. Eğitim-Öğretim müfredatında öğrencilerin yapmak zorunda olduğu 60 iş günü meslek stajı bulunmaktadır. Öğrenciler ayrıca uygulamalı derslerle teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürerek sektöre bilinçli ve hazırlıklı olarak yetişecektir.
 
Dikey Geçişler
         Program mezunları ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı oldukları takdirde aşağıda belirtilen lisans programlarına geçiş yaparak lisans diploması almaya hak kazanmaktadırlar.
DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım 
  • Pazarlama
  • Uluslararası Ticaret
  • Uluslararası Ticaret ve Finansman
  • Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Program Başkanı:                                              İletişim
Öğr.Gör. Neşe ŞAYAK                                  0(252) 2111735
Öğretim Elemanları: 
Dr. Öğr. Üyesi  Vedat Kadir ÖZKAN        0(252) 2115025
Öğr.Gör. Nihat Önder ÜNLÜ                     0(252) 2115027
Öğr.Gör. Tamer UZUN                                 0(252) 2115027