Tarihçe

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümümüz, 18 Ocak 1993 tarihinde Hemşirelik Programı ile eğitim-öğretime başlayan yüksekokulumuzda, 1994-1995 eğitim-öğretim yılından itibaren Optisyenlik Programı açılmıştır. Sağlık şurası kararları doğrultusunda Hemşirelik, Sağlık Memurluğu ve Ebelik eğitiminin liseye dayalı lisans düzeyine çıkartılması ve Bakanlar Kurulu kararıyla Sağlık Yüksekokullarının açılması sonucu 1997-1998 Eğitim- Öğretim yılında Hemşirelik Programına öğrenci alınmamıştır. Hemşirelik Programı 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında son mezununu vererek faaliyetine son verilmiştir.

Meslek Yüksekokulumuz bünyesindeki bölümümüze, 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, 2005-2006 Eğitim- Öğretim yılında Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ve Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programları katılmıştır.  09 Nisan 2013 tarihinde Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla İlk ve Acil Yardım Programının açılmasına karar verilmiş ancak henüz öğrenci alımına başlamamıştır. 18 Nisan 2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla da Tıbbi Laboratuvar Teknikleri  (İÖ), Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik  (İÖ), Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama  (İÖ) programlarının açılması kabul edilmiş ve 2013-2014 Eğitim- Öğretim Yılı itibariyle eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.