TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programımız, 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında açılan I.Öğretim ve 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında açılan II.Öğretim programları ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 
Programın Amacı
         Sağlık kuruluşlarında, hastalıkların tanı, teşhis ve tedavileri ile ilgili kayıt işlemlerini yapabilen; tıbbi, idari ve istatistiki dokümanları hazırlayabilen; dokümanları düzenleyerek arşivleyebilen; arşiv düzenleyip, geliştirebilen; hasta kabul ve dosya işlemleri ile hastaları muayeneye hazırlayan; çalıştığı birimin yazılı ve sözlü iletişimini sağlayan iletişim becerisi kuvvetli, gelişime açık Tıbbi Sekreterler yetiştirmektir.
Programda Okutulacak Dersler ve Yaptırılacak Uygulamalar
       Tıbbi Sekreterler, sağlık sektörünün vazgeçilmez elemanlarıdır. Sektörün önemli bir ihtiyacını karşılayan bu programda, Tıbbi Dokümantasyon, Tıbbi Terminoloji, Anatomi, Fizyoloji, Hastalık Bilgisi, Hastalıkların Uluslar arası Sınıflandırılması, İlk Yardım, Halk Sağlığı, Halkla İlişkiler, Sağlık Planlamas, Davranış Bilimleri, Mesleki Bilgisayar Kullanımı, Mesleki Yabancı Dil, Türk Dili, Yabancı Dil, Tıbbi Sekreterlik, Büro ve Malzeme Yönetimi, Yazışma Tekniği, Etkili ve Güzel Konuşma, Dosyalama ve Arşiv Teknikleri, Hastane Yönetimi ve Organizasyonu, Hizmet Pazarlaması, Tıp Kütüphaneciliği gibi teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Ayrıca öğrencilerin iş yaşamına başlamadan önce alan deneyimi kazanmaları için zorunlu 60 iş günü staj uygulamaları bulunmaktadır.

Gereken Nitelikler
     Programa, merkezi yerleştirme sınavı TYT puanına göre öğrenci yerleştirilmektedir.

Mezunları Kazandıkları Diploma ve Unvan
      Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programını bitirenlere "Ön Lisans Diploması” verilir ve "Tıbbi Sekreter" unvanı alırlar.

Mezunların Çalışma Alanları
 Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı mezunları; tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görev alabilmektedirler. 

Dikey Geçişler
    Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde aşağıda belirtilen lisans programlarına geçiş yaparak lisans diploması almaya hak kazanmaktadırlar.
DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:
●İşletme
●Uluslararası İşletme Yönetimi
●Sağlık Yönetimi

 
Program Başkanı İletişim
Öğr.Gör. Serap BOZKURT 0(252)2115024
Öğretim Elemanları  
Öğr.Gör. Dr.Özkan GÜNER  0(252) 2111323
Öğr.Gör.Ayşe KARAKUŞ EKİNCİ 0(252) 2115432